Clean chocolade brownies (Dutch)

Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat chocolade brownies 1 van de heerlijkste toetjes EVER zijn! Alleen ze zijn niet erg gezond. Of toch wel? Ik heb een supermakkelijk recept in elkaar gezet voor wanneer je snel chocolade brownies wilt, die niet alleen heerlijk maar ook gezond zijn! Ik heb dit voor jullie opgenomen samen met mijn BFF Awisa. Het recept van deze heerlijke brownies staat ook hieronder volledig uitgeschreven.

Mijn excuses voor het slechte camerawerk, maar mijn camera werkte even niet. We wilden dit wel opnemen (vooral ook omdat we gewoon heel graag clean brownies wilden) en hebben het daarom opgelost met een iets minder goede camera.

Clean Chocolade Brownies
Wat heb je nodig:
– 250 gram zwarte bonen
– 2 eieren
– 1/2 cup stevia
– 1/8 theelepel zout
– 1/4 cup + 1 eetlepel cacaopoeder
– 3 eetlepels kokosolie
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille
photo
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe dan alle ingrediënten bij elkaar in de blender en blend dit tot 1 vloeibaar mengsel. Als jouw mengsel niet vloeibaar genoeg is, kun je er een klein beetje water of melk bij doen. Let dan wel op dat je het niet TE vloeibaar maakt, want dan bindt het niet goed meer. Leg wat bakpapier in je bakvorm en giet het browniemengsel erin. Je zou er nu nog extra dingen aan kunnen toevoegen zoals walnoten, rozijnen, chocoladestukjes (pure chocola!), dadels of wat jou dan ook lekker lijkt. Zorg er wel voor dat het tegen de hitte van de oven kan. Als je oven is voorverwarmt, kunnen je brownies 25 minuten in de oven gebakken worden. Om te zien of de brownies klaar zijn, kun je met een prikker in de brownie prikken. Als hij er schoon uitkomt het klaar. Laat het vervolgens even afkoelen en dan kun je de brownies snijden en opsmikkelen. Enjoy!

♡☮ Tatjana


Related Posts

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Homemade pindakaas maken (Dutch)

Pindakaas is lekker en gezond. Alleen bevat de pindakaas die je in de winkel koopt, vaak veel onnodige (slechte) vetten en veel zout. Daarom maak ik altijd zelf mijn eigen ‘clean’ pindakaas. En dat is niet alleen heel erg lekker het is ook nog is […]

Je bent wat je eet (Dutch)

Je bent wat je eet (Dutch)

Iedereen heeft de quote “Je bent wat je eet” wel eens gehoord. Maar wat betekent dat nou? Het is niet zo dat iemand die veel bananen eet in een banaan verandert, of iemand die veel patat eet in een Vlaamse friet. Je bent wat je […]11 thoughts on “Clean chocolade brownies (Dutch)”

 • Het ziet er wel heeeeeel lekker uit!
  Haha ik moest zo lachen om: ‘Feed me’!
  Ik ga ze binnenkort ook maar maken 🙂

 • Wat is stevia en hoeveel gram is een cup…? Ik wil het maken!!
  Zelfde geld voor zwarte bonen… Waar kan je dat halen?

  Tnx alvast!

  Wel een superleuk filmpje!!

 • In de blikjes zwarte bonen van Bonduelle en AH zit toegevoegde suiker.. Niet echt clean? Hadden jullie wel een clean version?

 • Oei, ik heb ze gemaakt.. Het rook echt heerlijk in de keuken maar de smaak is nehhh niet lekker boo-hoo too bad 🙁 de geur maakte me zo blij haha

 • Hoi!
  Ik heb ze gemaakt en je proeft inderdaad de bonen niet! Ze zijn niet te droog en lijken echt net brownies. Helaas waren ze heel erg bitter, vooral in de nasmaak. Is hier een oplossing voor?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.