Simpele lever en gal Detox (Dutch)

Simpele lever en gal Detox (Dutch)

Paaseitjes, chocolade-bunny’s en paas stollen. Pasen is voorbij en dat is het perfecte moment om je lichaam te cleansen met een detox. Velen hebben een negatief beeld van een detox, maar het is helemaal niet zo heftig als het klinkt. Ik probeer minimaal 1 keer in de 3 maanden een detox te doen om mijn lichaam van binnen te reinigen en het de rust te geven die het verdient. Je lichaam werkt namelijk heel erg hard om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert. Zelf ben ik gelukkig heel gezond en wil dat natuurlijk graag zo houden. Daarom detox ik al jaren en deel graag mijn favoriete detox met jullie. Mijn favo detox is vooral gericht op het schoonmaken van de galblaas en lever. Doe deze detox niet langer dan 3 dagen, 1 dag is zelfs al vaak genoeg.

Een detox is simpelweg een ander woord voor ontgifting. Oftewel, je lichaam ontdoen van alle gifstoffen die je binnen krijgt door onder andere bedorven voedsel, suiker, kleurstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen, reukstoffen, chemicaliën, medicatie enz. Deze stoffen krijg je meestal binnen via je voeding en belasten onder andere je lever en je darmen.

Kort lesje: Je lever is de filter van je lichaam en zuivert al je bloed, maar net zoals alle filters kan deze verstopt raken. Daarom is af en toe detoxen heel erg goed voor je gezondheid. Je galblaas zit naast je lever en is een opslagplaats voor gal. Gal is een vloeistof dat vetten afbreekt die via voeding in je lichaam komen. Hierdoor kan je voeding beter opgenomen door je darmen en is dus ook heel belangrijk voor je spijsvertering. Je lever maakt constant gal aan en alles wat je lichaam niet meteen gebruikt, wordt opgeslagen in je galblaas. Je galblaas en lever werken dus heel nauw samen om je lichaam schoon en gezond te houden.
detox

Wat heb je nodig:
– Een blender
– 1 grote zure appel
– 1 grapefruit
– 1 citroen
– 1 theelepel Kurkuma poeder
– 1/4 theelepel cayenne poeder
– 2 theelepels kaneel poeder
– 1 theelepel paprika poeder
– 1 theelepel gember poeder
– zout
– 1 a 2 theelepels honing
– een scheut olijfolie
– water
(Biologische ingrediënten zijn beter voor je lichaam)

saltwaterflushZodra je wakker wordt, drink je een glas water met een eetlepel zout op een lege maag. Dit smaakt niet lekker, maar het zorgt ervoor dat je hongergevoel weg gaat en je sowieso minimaal 1x naar de wc gaat.

Hierna ga je de smoothie maken waarmee je je lichaam gaat detoxen.

IMG_6427

Snij de appel in stukjes, met schil, klokkenhuis en pitten en al. Schil de grapefruit en citroen maar zorg ervoor dat het wit, de pitten en het vruchtvlees er nog aan zit. Snij alles in grove stukjes.

IMG_7190

Gooi de appel, grapefruit en citroen dan in de blender. Doe de honing, olijfolie en de kruiden erbij. (Wees voorzichtig met de cayenne poeder, dit kan al snel te overheersend worden!) Vul de rest van de blender met water. En blenden maar!! Zorg ervoor dat alles goed geblend is, zodat je niet ineens een stuk citroen ofzo in je smoothie krijgt. detoxAls alles goed gemalen en gemixt is, kun je het opdrinken. Ik gebruik zelf altijd een rietje, zodat het zuur van de vruchten mijn tanden niet aantast. Drink gedurende de dag zoveel mogelijk van deze smoothie. De smoothie vult heel erg, dus je zult geen hongergevoelens hebben. Aan het eind van de dag kun je een lichte salade eten (zonder dressing natuurlijk), maar dit hoeft niet. Doe deze detox NIET langer dan 3 dagen! Het kan verstandig zijn om deze dag wel thuis te blijven, omdat je aardig wat bezoekjes aan de wc zult brengen. Ook de dag erna is het heel normaal dat je wat vaker naar de wc moet dan normaal. Na deze detox zijn je lever, gal en darmen een heel stuk schoner en dit merk je doordat je meteen lekkerder in je vel zit.

Dit is een simpele detox die makkelijk te maken is en ook goed weg drinkt. Enjoy en laat weten hoe de detox je is bevallen.

♡☮ Tatjana


Related Posts

Mijn ochtendritueel met citroenen (Dutch)

Mijn ochtendritueel met citroenen (Dutch)

Iedere ochtend zodra ik wakker word, nog voordat ik iets anders doe heb ik een vast ritueel. Dit is het drinken van een glas warm water met citroensap. Ik doe dit echt al jaren en het is supergoed voor je lichaam. Er zitten zo goed […]

Hannah giveaway! (Dutch)

Hannah giveaway! (Dutch)

Om te vieren dat er weer nieuwe posts komen op mijn Dancyfood, heb ik een leuke winactie voor jullie. Ik mag van Hannah een superfijn huidverzorgingspakket twv 187,25 euro weggeven! Lees snel verder om te zien hoe je dit pakket kunt winnen.10 thoughts on “Simpele lever en gal Detox (Dutch)”

 • Ik wil dit komende maandag doen, maar moet je heel erg naar de wc voor een grote boodschap of alleen plassen? En de dag daarna? Ik moet namelijk gewoon naar school dinsdag en ik heb geen zin om steeds op en neer te moeten rennen naar de wc hhaa.

 • Ik zou het zout vervangen door himalayazout en een stuk minder. drink daarnaast dagelijks basisch water voor dagelijkse detox. basisch water maak je met ph vision ph druppels.

  groet,

  Angel

 • een eetlepel zout lijkt me wat veel, maar er maar een theelepel van …..( beter keltisch zout of himalayazout, daar zitten nog alle mineralen in ook)

  • De eetlepel zout is ervoor te zorgen dat je lichaam “geflusht” wordt en dit gebeurt al heel snel nadat je het opdrinkt. Het wordt ook eigenlijk niet echt door je lichaam opgenomen. Als je er theelepel gebruikt krijg je dat effect niet en eet je voor nix zoveel zout.

 • heb het een week gedaan , maar nu naar een aantal weken blijft mijn ontlasting nogal raar van kleur ( gelig )

 • Ik snap niet dat je dat zoute water weg krijgt. Heb het zojuist geprobeerd, maar na 3 slokken ben ik heel misselijk geworden en heb ik de neiging tot overgeven. Snel gewoon water er achteraan genomen. De misselijkheid trekt weg, maar ik heb nu zo’n afkeer tegen die mega zoute oplossing dat ik het gewoon niet weg krijg. Moet het zout niet meer verdund worden? Meestal verdunnen ze het met 2 liter water en drink je het rustig over de dag op.

  • Het is inderdaad niet lekker, maar het is wel echt de bedoeling dat je zo in 1 keer opdrinkt. Ik vind het ook vies maar gewoon meteen inslikken is het enige wat je ertegen kunt doen. Het werkt overigens wel, want je gaat er meteen van naar de wc.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.